• Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au
  • Dig Design | www.digdesign.net.au

Hannan Street

2012, BUILDING DESIGNERS ASSOCIATION OF VICTORIA AWARDS
Winner . People’s Choice Award for Best Alteration/Addition
Special Commendation . Most Innovative Use of Timber
 
The client loved the style of the existing home and some of the period detailing, but the original Victorian home had been renovated and extended at different times in its life, leaving the building with poor flow and an undesirable layout for a modern family.
 
The existing building was large enough to cater for the client’s needs, but it required renovation and re-planning to suit their lifestyle. The front rooms were restored in Victorian style, with some updated design insertions, such as the open plan master suite with contemporary fixtures and fittings. These luxurious period rooms then open up to a contemporary open spaces that host the kitchen and living room.
 
Part of the interior design success of this home is the way period features and contemporary elements are interwoven, through both period and contemporary zones, colours and proportions support the improved internal planning that turned a poorly planned house into a family home.
 
The rear curved veranda element acts as a transition zone to the external areas. To the rear of the block is a carport and bungalow used for hosting interstate family. The floor of the carport is treated in artificial turf extending the view from the house, by appearing to be a continuation of the grassed area.
 
The external palette is simple and contemporary, and completes the transition from a Victorian front to a contemporary rear.

Location

Williamstown

Photographer

Dig Design

© Copyright All Rights Reserved